Informatie - Regiovervoer Midden-Brabant

Informatie

Aanpassingen in reizen met Regiovervoer Midden-Brabant door Corona-situatie

 

Vervoer met Regiovervoer naar vaccinatielocatie

Vanuit het Rijk is aangegeven dat deeltaxi in voorkomende gevallen ingezet kan worden voor vervoer van/naar vaccinatielocaties. We hebben de belangrijkste vragen voor u op een rij gezet.

 

Welke klanten kunnen gebruik maken van deze regeling?

Alle Wmo-klanten met een (geldige) Regiovervoerpas.

Wat kost een rit van/naar een vaccinatielocatie?

Voor de heen- en terugrit naar geregistreerde vaccinatielocaties betaalt u geen klantbijdrage. Als u zich laat vaccineren bij niet geregistreerde vaccinatielocaties, wordt wel een klantbijdrage in rekening gebracht.

Naar welke vaccinatielocaties kan ik als klant gratis reizen?

Klanten reizen gratis naar GGD vaccinatielocaties binnen het vervoersgebied van Regiovervoer Midden-Brabant, die bij PZN bekend zijn.

Mag ik een begeleider (bijv. partner, kind) meenemen bij deze ritten?

Eén begeleider mag kosteloos mee reizen. Voor elke extra begeleider geldt een klantbijdrage.

Kunnen ook andere inwoners zonder Regiovervoerpas met Regiovervoer van/naar een vaccinatielocatie worden gebracht?

Ja, dat is mogelijk, alleen betalen deze klanten wel een klantbijdrage. Alle niet Wmo-gerechtigde klanten -ook klanten met een OV-Regiovervoerpas- kunnen gebruik maken van de regeling. Elke inwoner kan een rit van/naar een vaccinatielocatie inboeken tegen de geldende OV-tarieven. Let wel, als op de ingeboekte rit een bindend OV-advies van kracht is, geldt voor deze ritten het verhoogd kilometertarief.

Hoe boek ik een rit in van/naar vaccinatielocatie?

1. U boekt de rit telefonisch in via het PZN reserveringsnummer: 0900 -0595. (inboeken van vaccinatieritten via Regiovervoer Midden-Brabant app is niet mogelijk)

2. U meldt dat het om een vaccinatierit gaat. Als u dit niet aangeeft, vraagt de telefoniste het bij u na.

3. U geeft de benodigde informatie aan de telefoniste (zoals ophaaladres, aantal personen, eventuele hulpmiddelen).

4. Op de heenrit naar de vaccinatielocatie geldt een aankomstgarantie. De aankomstgarantie wordt ingeboekt tien minuten voor de aangeven priktijd.

5. De telefoniste boekt tegelijkertijd een retourrit in op basis van vertrektijd. Deze wordt ingeboekt 30 minuten na de priktijd.

 

Wat is Regiovervoer Midden Brabant?

Regiovervoer Midden-Brabant haalt u thuis op en brengt u naar uw bestemming. Dat kan een ander huisadres zijn, maar bijvoorbeeld ook een winkelcentrum, ziekenhuis of station.

Uw taxi komt maximaal een kwartier voor of een kwartier na uw gewenste vertrektijd voorrijden. U deelt de taxi mogelijk met andere reizigers. Hierdoor duurt de reis maximaal een half uur langer dan bij een normale taxi, maar zijn de kosten flink lager. U betaalt per kilometer, maar uiteraard niet voor de omrijkilometers.

Iedereen kan met Regiovervoer Midden-Brabant reizen. U betaalt dan het zogenoemde OV-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo-pas ontvangen? Dan reist u tegen het voordeliger Wmo-tarief.

 

Bekijk hier hoe u reist met Regiovervoer Midden-Brabant in 8 stappen.

 

Bekijk hier de spelregels van Regiovervoer Midden-Brabant.

 

Download de brochure over het OV-advies.

 

Download de handleiding voor het gebruik van de Regiovervoer App.

 

Wanneer rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

Regiovervoer Midden-Brabant rijdt het hele jaar van 06.00 tot 01.00 uur, met de volgende uitzonderingen:

  • Kerstavond, 24 december. Laatste  vertrektijdstip:22:00 uur;
  • Oudejaarsdag, 31 december. Laatste vertrektijdstip: 22:00 uur;
  • Nieuwjaarsdag, 1 januari. Vertrektijd vanaf 10:00 uur.

​De gewenste vertrektijd moet tussen bovengenoemde tijdstippen liggen. Dit betekent dat u op z’n vroegst om 06.00 uur een rit kunt inboeken, maar dat de taxi u wel om 05.45 uur kan ophalen. De laatst mogelijke rit van de dag kan worden ingeboekt voor 01.00 uur. Deze rit kan na 01.00 uur nog uitlopen.

In geval van extreme weersomstandigheden en  een weeralarm van het KNMI kan Regiovervoer de beschikbaarheid aanpassen.

 

Incl. Haaren per 2021

Waar rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

U kunt met Regiovervoer Midden-Brabant maximaal 25 kilometer per rit reizen.

Het vervoersgebied van Regiovervoer Midden-Brabant bestaat uit twee delen:

  • Het binnengebied – Het gebied van de 8 deelnemende gemeenten. Binnen dit gebied  reist u naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt.
  • Het buitengebied – Een schil rondom het binnengebied van 25 kilometer. Vanuit het binnengebied kunt u naar het buitengebied reizen en omgekeerd, naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt. Het is niet mogelijk om tussen twee plaatsen in het buitengebied te reizen.

Wmo-gerechtigde klanten kunnen vanuit het binnengebied ook naar België reizen. Ook hiervoor geldt het maximale bereik van 25 kilometer.

 

Wat als mijn reis meer dan 25 kilometer is?

In sommige gemeenten gelden specifieke afspraken over te bezoeken bestemmingen waarvoor het Wmo-tarief geldt. Het betreft in veel gevallen bestemmingen die vallen buiten de maximale reisafstand per rit waarvoor u het Wmo-tarief betaalt. Deze bestemmingen worden puntbestemmingen genoemd.

Voor Wmo-reizigers uit Goirle en Hilvarenbeek gelden specifieke afspraken. Zij mogen de maximale reisafstand van 25 kilometer overschrijden voor ritten naar de vestiging Waalwijk van het Elisabeth- TweeSteden ziekenhuis.

 

Bovenregionaal vervoer

Het reisgebied en uw rit zijn met Regiovervoer Midden-Brabant aan grenzen gebonden. Wilt u buiten het vervoersgebied reizen en is het openbaar vervoer geen optie, dan komt u wellicht in aanmerking voor Valys vervoer. Uw gemeente kan u hiervoor aanmelden.

Wilt u meer informatie over Valys? Neem contact op via: 0900-9630, www.valys.nl.

 

Reserveren

U kunt uw rit boeken via:

 

 

U vindt hier meer informatie over reserveren.