Informatie - Regiovervoer Midden-Brabant

Informatie

Aanpassingen in reizen met Regiovervoer Midden-Brabant door Corona-situatie

 

Chirurgisch (medisch) mondkapje vérplicht in het Regiovervoer Midden-Brabant

Er is een aanscherping van de maatregel waar het gaat om het dragen van een mondkapje. Er mag alleen nog worden gereisd met het dragen van een chirurgisch (medisch) mondkapje. Het gaat om het papieren mondkapje, type II en type IIR. Het dragen van eigengemaakte en stoffen mondkapjes is niet toegestaan. Deze regel is ingevoerd na aanscherping van het protocol Zorgvervoer van 18 jaar en ouder van het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV).

 

Regiovervoer tijdelijk vangnet OV

Update maart 2021

Alle buurtbussen van Arriva gaan vanaf 1 maart weer rijden. Dit betekent dat in deze regio’s weer terug gegaan wordt naar de bestaande situatie voor de OV-reizigers met Regiovervoer. Er wordt weer gereisd tegen het normale tarief (de regeling met een tijdelijk lager tarief is komen te vervallen).

 

Reisadvies België

29 september 2020

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het advies voor reizen naar België aangescherpt. Alleen noodzakelijke reizen zijn mogelijk. Tot nader order zijn ritten naar België met Regiovervoer Midden-Brabant niet mogelijk.

 

Wat is Regiovervoer Midden Brabant?

Regiovervoer Midden-Brabant haalt u thuis op en brengt u naar uw bestemming. Dat kan een ander huisadres zijn, maar bijvoorbeeld ook een winkelcentrum, ziekenhuis of station.

Uw taxi komt maximaal een kwartier voor of een kwartier na uw gewenste vertrektijd voorrijden. U deelt de taxi mogelijk met andere reizigers. Hierdoor duurt de reis maximaal een half uur langer dan bij een normale taxi, maar zijn de kosten flink lager. U betaalt per kilometer, maar uiteraard niet voor de omrijkilometers.

Iedereen kan met Regiovervoer Midden-Brabant reizen. U betaalt dan het zogenoemde OV-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo-pas ontvangen? Dan reist u tegen het voordeliger Wmo-tarief.

 

Bekijk hier hoe u reist met Regiovervoer Midden-Brabant in 8 stappen.

 

Bekijk hier de spelregels van Regiovervoer Midden-Brabant.

 

Download de brochure over het OV-advies.

 

Download de handleiding voor het gebruik van de Regiovervoer App.

 

Wanneer rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

Regiovervoer Midden-Brabant rijdt het hele jaar van 06.00 tot 01.00 uur, met de volgende uitzonderingen:

  • Kerstavond, 24 december. Laatste  vertrektijdstip:22:00 uur;
  • Oudejaarsdag, 31 december. Laatste vertrektijdstip: 22:00 uur;
  • Nieuwjaarsdag, 1 januari. Vertrektijd vanaf 10:00 uur.

​De gewenste vertrektijd moet tussen bovengenoemde tijdstippen liggen. Dit betekent dat u op z’n vroegst om 06.00 uur een rit kunt inboeken, maar dat de taxi u wel om 05.45 uur kan ophalen. De laatst mogelijke rit van de dag kan worden ingeboekt voor 01.00 uur. Deze rit kan na 01.00 uur nog uitlopen.

In geval van extreme weersomstandigheden en  een weeralarm van het KNMI kan Regiovervoer de beschikbaarheid aanpassen.

 

Incl. Haaren per 2021

Waar rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

U kunt met Regiovervoer Midden-Brabant maximaal 25 kilometer per rit reizen.

Het vervoersgebied van Regiovervoer Midden-Brabant bestaat uit twee delen:

  • Het binnengebied – Het gebied van de 8 deelnemende gemeenten. Binnen dit gebied  reist u naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt.
  • Het buitengebied – Een schil rondom het binnengebied van 25 kilometer. Vanuit het binnengebied kunt u naar het buitengebied reizen en omgekeerd, naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt. Het is niet mogelijk om tussen twee plaatsen in het buitengebied te reizen.

Wmo-gerechtigde klanten kunnen vanuit het binnengebied ook naar België reizen. Ook hiervoor geldt het maximale bereik van 25 kilometer.

 

Wat als mijn reis meer dan 25 kilometer is?

In sommige gemeenten gelden specifieke afspraken over te bezoeken bestemmingen waarvoor het Wmo-tarief geldt. Het betreft in veel gevallen bestemmingen die vallen buiten de maximale reisafstand per rit waarvoor u het Wmo-tarief betaalt. Deze bestemmingen worden puntbestemmingen genoemd.

Voor Wmo-reizigers uit Goirle en Hilvarenbeek gelden specifieke afspraken. Zij mogen de maximale reisafstand van 25 kilometer overschrijden voor ritten naar de vestiging Waalwijk van het Elisabeth- TweeSteden ziekenhuis.

 

Bovenregionaal vervoer

Het reisgebied en uw rit zijn met Regiovervoer Midden-Brabant aan grenzen gebonden. Wilt u buiten het vervoersgebied reizen en is het openbaar vervoer geen optie, dan komt u wellicht in aanmerking voor Valys vervoer. Uw gemeente kan u hiervoor aanmelden.

Wilt u meer informatie over Valys? Neem contact op via: 0900-9630, www.valys.nl.

 

Reserveren

U kunt uw rit boeken via:

 

 

U vindt hier meer informatie over reserveren.