Wat kost uw rit? - Regiovervoer Midden-Brabant

Tarieven Regiovervoer Midden-Brabant

 

Tarieven

Wmo-tarief

Instap: €1,08

Per kilometer: €0,188

* tijdens ochtendspits (ma t/m vr 07:00 - 09:00)

Instap: €3,90

Per kilometer: €0,59

OV-tarief

Instap: €3,90

Per kilometer: €0,59

Tarief bij negeren OV-advies Instap: €3,90

Per kilometer: €1,61

 

Hoe weet ik wat mijn rit kost?

U kunt op twee manieren nagaan wat uw rit kost:

  • via ritreserveringsnummer: 0900-0595
  • via de Regiovervoer Midden-Brabant App

Als u een nieuwe rit boekt, ziet u na het invoeren van de gegevens de ritkosten. U kunt er vervolgens voor kiezen om de rit daadwerkelijk te boeken of de boeking te annuleren omdat u alleen de kosten wilt weten.

 

Hoe is mijn ritprijs opgebouwd?

Per rit betaalt u een instaptarief. Daarnaast betaalt u een tarief per kilometer. Het aantal te betalen kilometers wordt bepaald via de kortst mogelijke route over de weg. Eventuele omrijkilometers worden dus niet in rekening gebracht.

 

Hoe wordt de kilometerprijs berekend?

Regiovervoer Midden-Brabant berekent de ritkilometers via een voorgeschreven routeplanner. De ritkilometers uit deze routeplanner kunnen iets afwijken van die van een andere routeplanner. De ritkilometers via de routeplanner van Regiovervoer Midden-Brabant zijn altijd bepalend voor de ritprijs.

 

Mijn prijs van de heenrit wijkt af van de terugrit. Klopt dat?

Ja, dit kan. De ritlengte wordt altijd berekend via de kortste route in kilometers. Het kan voorkomen dat het aantal kilometers op de heenweg afwijkt van de kilometers op de terugweg. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van eenrichtingswegen op de route.

 

Hoe betaal ik de ritprijs?

Voor aanvang van de rit betaalt u de ritprijs aan de chauffeur. Dit kan per pin in het voertuig. Op verzoek geeft de chauffeur u een betalingsbewijs. Regiovervoer Midden-Brabant biedt ook de mogelijkheid om op rekening te rijden of via automatische incasso te betalen. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de klantenservice. Hier kunt u een overzicht opvragen van door u gemaakte ritten en betaalde bijdragen.Via de Regiovervoer Midden-Brabant App (vanaf 1 juni) kunt u ook inzicht in uw ritten en de kosten daarvan krijgen.  

 

Vanaf 1 oktober kunt u (contactloos) pinnen of via automatisch incasso betalen.

Regiovervoer Midden-Brabant biedt ook de mogelijkheid om op rekening te rijden. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de klantenservice. Hier kunt u een overzicht opvragen van door u gemaakte ritten en betaalde bijdragen. Via de Regiovervoer Midden-Brabant App kunt u ook inzicht in uw ritten en de kosten daarvan krijgen.

U kunt het formulier automatische incasso hier downloaden. Stuur het ingevulde formulier naar: klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl

Reserveren

U kunt uw rit op drie manieren reserveren:

 

  • Telefonisch via 0900-0595 (€0,05 per minuut plus de gebruikelijke belkosten)