Home - Regiovervoer Midden-Brabant

Welkom

Met Regiovervoer Midden-Brabant reist u comfortabel, voordelig en veilig naar uw bestemming in de regio. Op bezoek bij familie of winkelen in de stad? Naar school of op controle bij de tandarts? Regiovervoer Midden-Brabant is er voor iedereen.

 

Tekort aan chauffeurs Regiovervoer Midden-Brabant

Regiovervoer Midden-Brabant kampt met oplopende personeelstekorten. Er zijn helaas te weinig chauffeurs om alle gewenste ritten te kunnen rijden. Tijdens de spitstijden, kunnen Wmo-reizigers daarom niet meer reizen met het Regiovervoer. Deze maatregel gaat op 5 september in, en geldt niet voor urgente ritten. Dus ritten voor een medische behandeling, een begrafenis of een bruiloft kunnen gewoon doorgaan.

 

Spitstijden

Spitstijden zijn doordeweeks tussen 7.00 en 9.00 uur en tussen 14.45 en 16.30 uur. Op woensdagmiddag geldt een andere spitstijd omdat dan veel scholen gesloten zijn: tussen 11.45 en 13.30 uur.

Het tekort aan chauffeurs is al enige tijd bekend. Sinds mei wordt aan Wmo-reizigers gevraagd om de spitstijden te mijden. Deze maatregel heeft gelukkig een tijd goed gewerkt. Inmiddels is het personeelstekort echter verder toegenomen. Daarom kunnen Wmo-reizigers vanaf 5 september niet meer reizen tijdens spitstijden (behalve voor medische behandeling, bruiloft, begrafenis). Ze kunnen op een ander tijdstip reizen, of moeten zoeken naar een andere mogelijkheid. Hoelang de inzet van deze maatregelen gaat duren is lastig in te schatten. We verwachten in ieder geval tot het einde van 2022.

 

Reizigersinformatie

WMO-reizigers die hun rit boeken via de reserveringslijn van het Regiovervoer worden in de welkomsttekst op de hoogte gebracht van de maatregelen.

 

Vragen?

Reizigers kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van het Regiovervoer: 0900 - 7755862 of via een mail naar klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl

 

Controle gezondheidklachten

Bij het boeken van de rit bij ons callcenter vraagt de medewerker of u corona gerelateerde gezondheidsklachten heeft. In het geval dat u klachten heeft, is het niet toegestaan om te reizen.

 

 

Reserveren

U kunt uw rit boeken via:

 

 

U vindt hier meer informatie over reserveren.