Vraag & antwoord - Regiovervoer Midden-Brabant

Wie, waar en wanneer

Wie kunnen reizen met Regiovervoer Midden-Brabant?

Iedereen kan met Regiovervoer reizen. U betaalt dan het OV-tarief. Heeft u via uw gemeente een Wmo-pas ontvangen? Dan reist u tegen het voordeliger Wmo-tarief.

Waar rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

U kunt met Regiovervoer Midden-Brabant maximaal 25 kilometer per rit reizen.

Het vervoersgebied van Regiovervoer Midden-Brabant bestaat uit twee delen:

 • Het binnengebied – Het gebied van de 8 deelnemende gemeenten. Binnen dit gebied reist u naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt.
 • Het buitengebied – Een schil rondom het binnengebied van 25 kilometer. Vanuit het binnengebied kunt u naar het buitengebied reizen en omgekeerd, naar ieder adres dat binnen het maximale reisbereik van 25 kilometer ligt. Het is niet mogelijk om tussen twee plaatsen in het buitengebied te reizen.

Wmo-gerechtigde klanten kunnen vanuit het binnengebied ook naar België reizen. Ook hiervoor geldt het maximale bereik van 25 kilometer.

 

Wat als mijn reis meer dan 25 kilometer is?

 

In sommige gemeenten gelden specifieke afspraken over te bezoeken bestemmingen waarvoor het Wmo-tarief geldt. Het betreft in veel gevallen bestemmingen die vallen buiten de maximale reisafstand per rit waarvoor u het Wmo-tarief betaalt. Deze bestemmingen worden puntbestemmingen genoemd.

Voor Wmo-reizigers uit Goirle en Hilvarenbeek gelden specifieke afspraken. Zij mogen de maximale reisafstand van 25 kilometer overschrijden voor ritten naar de vestiging Waalwijk van het Elisabeth- TweeSteden ziekenhuis.

 

Individuele puntbestemmingen

Naast de reguliere puntbestemmingen kan de gemeente besluiten om voor een pashouder een individuele puntbestemming toe te kennen. Indien een reiziger hier gebruik van wenst te maken dient hiervoor een aanvraag te worden ingediend bij de afdeling Wmo van desbetreffende gemeente. De afdeling Wmo beoordeelt vervolgens of de individuele puntbestemming wordt toegekend.

Wanneer rijdt Regiovervoer Midden-Brabant?

Regiovervoer Midden-Brabant rijdt het hele jaar van 06.00 – 01.00 uur, met de volgende uitzonderingen:

 • Kerstavond, 24 december. Laatste  vertrektijdstip:22:00 uur;
 • Oudejaarsdag, 31 december. Laatste vertrektijdstip:22:00 uur;
 • Nieuwjaarsdag,1 januari. Vertrektijd vanaf 10:00 uur.

​De gewenste vertrektijd moet tussen bovengenoemde tijdstippen liggen. Dit betekent dat u op z’n vroegst om 06.00 uur een rit kunt inboeken, maar dat de taxi u wel om 05.45 uur kan ophalen. De laatst mogelijke rit van de dag kan worden ingeboekt voor 01.00 uur. Deze rit kan na 01.00 uur nog uitlopen.

Reizen met een Wmo-pas

Heb ik recht op een Wmo-pas?

Hebt u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u een Wmo-pas aanvragen bij het zorgloket van uw gemeente. De gemeente beslist of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van toepassing is. U betaalt dan het lagere Wmo-tarief voor Regiovervoer. Voor meer informatie neemt u contact op met het zorgloket van uw gemeente.

 

Hoe werkt een reisbudget?

Bent u in het bezit van een WMO-pas, dan heeft u een reisbudget. Dit reisbudget bedraagt bij Regiovervoer Midden-Brabant 1.500 kilometers op jaarbasis. Voor nieuwe pashouders wordt het budget naar rato vastgesteld op basis van de jaarwaarde 1.500 kilometer. Verwacht u dat dit voor u ontoereikend is, neem dan contact op met het zorgloket van uw gemeente. Na overschrijding kunt u blijven reizen met uw WMO-pas. U betaalt dan een hogere eigen bijdrage, namelijk het OV-tarief. Bij het reserveren van een rit kunt u navragen hoeveel resterende kilometers u nog over heeft. Het reisbudget kunt u ook opvragen via de Regiovervoer App.

Reserveren

Hoe reserveer ik (vaste) ritten?

 • Ritten reserveert u telefonisch via 0900-0595via uw smartphone of tablet; Regiovervoer Midden-Brabant App of op uw computer via webreserveringen.
 • U kunt ritten tot 3 maanden vooruit boeken. Regelmatig terugkerende ritten kunt u in 1 keer voor 3 maanden tegelijk reserveren. Dit kan via het online boekingsformulier vaste ritten vanaf 1 juni.
 • Ritten voor 08.00 uur dient u uiterlijk de avond van te voren voor 21.00 uur te bestellen. Als dit later gebeurt, heeft de vervoerder het recht te weigeren of een alternatief voorstel te doen.
 • De laatst mogelijke vertrektijd waarop u een rit kunt boeken op het einde van de dag is 01.00 uur.
 • Als de vervoerder voorziet dat op bepaalde tijdstippen problemen dreigen te ontstaan met de correcte uitvoering van het regiovervoer, mag hij klanten (tijdelijk) alternatieve vertrek- of aankomsttijden aanbieden. Als de klant hier niet mee instemt zorgt de vervoerder voor een andere oplossing, zodat de klant volgens zijn/haar wensen vervoerd wordt.

Hoe wijzig ik een gereserveerde rit?

Gereserveerde ritten kunt u tot 75 minuten voor de afgesproken ophaaltijd telefonisch wijzigen. Bel hiervoor het ritreserveringsnummer 0900-0595. Doet u dit later, dan wordt de wijziging als annulering van de al gereserveerde rit en als het bestellen van een nieuwe rit behandeld.

Hoe annuleer ik een rit?

Gereserveerde ritten kunt u tot een 45 minuten voor de afgesproken ophaaltijd annuleren via het ritreserveringsnummer 0900 – 0595 of via de Regiovervoer app. Doet u dit niet of te laat dan kan Regiovervoer Midden-Brabant  alsnog de ritprijs in rekening brengen. Hiernaast wordt €12,50 voor administratiekosten in rekening gebracht.

 

Wat zijn Taxipoints?

Bij Taxipoints kunt u retourritten bestellen door het doorhalen van de Regiovervoerpas door een automaat. De taxi komt dan binnen 30 minuten voorrijden. Voorwaarde is dat de heenrit ook per regiovervoer is gemaakt. De specificaties van de heenrit (aantal personen, prijs, hulpmiddelen etc.) zijn ook van toepassing op de terugrit. Het vertrekadres van de heenrit is automatisch de bestemming van de retourrit.

Er zijn drie Taxipoints, namelijk bij de ziekenhuizen.

 • TweeSteden Ziekenhuis Tilburg: Doctor Deelenlaan 5, 5042 AD Tilburg
 • St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg: Hilvarenbeekse Weg 60, 5022 GC Tilburg
 • Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis Waalwijk: Kasteellaan 2, 5141 BM Waalwijk

Betalen

Hoe wordt het tarief berekend?

Per rit betaalt u een vast instapbedrag en een bedrag per kilometer. Net als bij het openbaar vervoer.

Tarieven

Wmo-tarief

Instap: €1,08

Per kilometer: €0,188

* tijdens ochtendspits (ma t/m vr 07:00 - 09:00)

Instap: €3,90

Per kilometer: €0,59

OV-tarief

Instap: €3,90

Per kilometer: €0,59

Tarief bij negeren OV-advies Instap: €3,90 Per kilometer: €1,61

Hoe betaal ik de rit?

Regiovervoer Midden-Brabant biedt de mogelijkheid om via automatische incasso te betalen. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de klantenservice.

Hier kunt u een overzicht opvragen van door u gemaakte ritten en betaalde bijdragen. Via de Regiovervoer Midden-Brabant App kunt u ook inzicht in uw ritten en de kosten daarvan krijgen.

Indien u geen gebruik wenst te maken van de mogelijkheid tot automatische incasso, dan betaalt u de ritprijs, via contactloos pinnen in het voertuig, aan de chauffeur.  Dit is de enige betaalmogelijkheid, betalen met contant geld is dus niet mogelijk. Op verzoek geeft de chauffeur u een betalingsbewijs.

U kunt het formulier automatische incasso hier downloaden. Stuur het ingevulde formulier naar: klantenservice@regiovervoermiddenbrabant.nl.

Wie en wat mag ik meenemen?

 • U mag maximaal 2 kinderen tot en met 11 jaar gratis meenemen. Uit veiligheidsoverwegingen worden kleine kinderen vervoerd in een kinderzitje of met een stoelverhoger. De begeleider van de kinderen zorgt hiervoor en meldt dit ook bij de ritboeking. Dan wordt een extra zitplaats gereserveerd. Het is niet toegestaan om kinderen op schoot te vervoeren.
 • U mag (kosteloos) een rollator, opvouwbare buggy of rolstoel meenemen. Deze moeten wel in de achterbak van een personenauto passen en vooraf aangemeld zijn. Naast de handbagage op schoot mag u gratis 1 stuks bagage meenemen. Ook dit moet in de kofferbak van een personenauto passen en moet u vooraf aanmelden. U mag de vervoerder bij het bestellen van de rit vragen om meer bagage mee te mogen nemen. De vervoerder mag dit weigeren, bijvoorbeeld vanwege de afmetingen of uit veiligheidsoverwegingen.
 • Als u een rit maakt met uw Wmo-regiovervoerpas, mag u een reisgenoot (sociale begeleider) meenemen, die hetzelfde tarief voor de rit betaalt.
 • Als u de indicatie ‘verplichte begeleider’ heeft, moet er bij iedere Wmo-regiovervoerrit een begeleider met u meereizen, die u de benodigde ondersteuning kan bieden. De verplichte begeleider hoeft geen klantbijdrage te betalen.
 • Bent u in het bezit van een geldige OV-begeleiderskaart dan kunt u ook een begeleider meenemen die geen klantbijdrage hoeft te betalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient u er voor te zorgen dat de klantenservice steeds een kopie heeft van een geldige OV-begeleiderskaart.
 • Assistentiehonden mogen gratis mee. Zij moeten wel als zodanig herkenbaar zijn (bijvoorbeeld door een hesje) en aangemeld worden bij Regiovervoer Midden-Brabant, voor zover dit niet al bekend is. Dit kunt u dan doen als u de rit reserveert. De honden krijgen een plaats in het voertuig waar ze kunnen liggen.

Reizen

Kan ik samen of met een groep reizen?

 • Klanten die tegelijk op verschillende pasnummers inboeken, maar samen in één voertuig dezelfde rit willen maken, kunnen dit bij de ritreservering aangeven. Zij worden dan in één voertuig vervoerd, tenzij het aantal reizigers de zitplaatscapaciteit van een voertuig overtreft;
 • Het boeken van ritten voor groepen vanaf 3 personen doet u bij voorkeur via de website, via het online boekingsformulier (binnenkort beschikbaar) voor groepsvervoer. 

Hoe weet ik wanneer mijn taxi komt?

Terugbelservice

Met de terugbelservice krijgt u 5 à 10 minuten voordat de taxi bij u voorrijdt, een ‘aankondigingstelefoontje’. Op die manier kunt u zich tijdig klaar maken voor uw reis.

U kunt zelf bij de klantenservice aangeven op welke wijze u de terugbelservice wilt gebruiken:

 • Altijd
 • Alleen op verzoek van de telefoniste.
 • Nooit

 

Regiovervoer Midden-Brabant App

Via de de Regiovervoer App kunt u op uw telefoon of computer zien waar uw taxi is en hoe laat hij voor uw deur staat.

Reserveren

U kunt uw rit op drie manieren reserveren:

 

 • Telefonisch via 0900-0595 (€0,05 per minuut plus de gebruikelijke belkosten)