Aanvragen pas - Regiovervoer Midden-Brabant

Pas aanvragen

Iedereen vanaf 5 jaar kan zelfstandig reizen met Regiovervoer Midden-Brabant, tegen het OV-tarief. Voor deze zogenoemde OV-reiziger is een Regiovervoerpas niet verplicht. Het reserveren van ritten is wel makkelijker met een pas. U kunt de pas aanvragen bij de klantenservice, via 0900-7755862. De meeste reizigers van Regiovervoer Midden-Brabant hebben een Wmo-pas: een pas die zij van de gemeente krijgen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze groep betaalt een tarief dat gelijk is aan het regionale bustarief.

 

Kom ik in aanmerking voor een Wmo-pas?

Heeft u een beperking en kunt u niet met de bus of ander vervoer reizen? Dan kunt u bij uw gemeente een Wmo-pas aanvragen. De consulent van de gemeente gaat dan met u in gesprek over uw mogelijkheden, beperkingen en uw vervoersbehoefte. Als u in aanmerking komt voor een Wmo-pas, dan krijgt u deze thuisgestuurd. U reist dan tegen het Wmo-tarief van Regiovervoer Midden-Brabant. Voor meer informatie over de Wmo-pas kunt u terecht bij het zorgloket van uw gemeente.

 

Ik ben mijn pas kwijt. Wat nu?

Bij verlies of diefstal van de pas meldt u dit direct aan de klantenservice. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. Binnen drie werkdagen ontvangt u kosteloos een nieuwe pas. In de tussentijd kunt u alleen tegen het OV-tarief gebruik maken van Regiovervoer. Indien uw pas twee maal binnen een jaar vervangen moet worden, wordt €12,50 voor de nieuwe pas in rekening gebracht.

 

Mijn pas is beschadigd. Wat nu?

Is uw pas beschadigd, dan stuurt u de pas op naar de klantenservice. U ontvangt binnen drie werkdagen kosteloos een nieuwe pas. In de tussentijd kunt u onder vermelding van het pasnummer tegen het gebruikelijke tarief reizen. Indien uw pas twee maal binnen een jaar vervangen moet worden, wordt €12,50 voor de nieuwe pas in rekening gebracht.

Reserveren

U kunt uw rit op drie manieren reserveren:

 

  • Telefonisch via 0900-0595 (€0,05 per minuut plus de gebruikelijke belkosten)